Rychlé recepty

25.10.2024

Máš hlad potom co přijdeš ze školy, nebo z tréninku, ale jsi unavený a nemáš náladu ani čas na to si něco uvařit???

Tak si přečti tyto recepty, které jsou jednoduché a nestrávíš u plotny hodiny.


Kuřecí v sojové omáčce 

INGREDIENCE

-dvě kuřecí prsa

-rýže

-solamyl

-česnek

-med

-sezamová semínka (je možno vynechat)


POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na kostky, obalíme ve 3 lžičkách solamylu a na pánvičce s trochou oleje osmahneme.

  2. Dáme vařit rýži (množství podle potřeby).

  3. Mezitím si připravíme omáčku. V misce si smícháme 4 lžíce sójové omáčky, česnek (množství podle chuti), lžičku medu a pořádně rozmícháme.

  4. Až bude kuře hotové vypneme plamen a k masu přilejeme naši omáčku.

  5. Rýži si můžeme také něčím ochutit, například máslem, nebo olivovým olejem (máslo udělá rýži krémovější, olivový olej dodá jemnou chuť).

Těstoviny s balkánem

INGREDIENCE

-cherry rajčata

-česnek

-balkánský sýr, nebo feta sýr

-olivový olej

-sušená bazalka

-oregano

-těstoviny


POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C

  1. Doprostřed pekáče dáme balkánský sýr, kolem něj nasypeme napůl rozkrojená rajčátka a stroužky česneku, přidáme bazalku, oregano a zalijeme olivovým olejem.
  2. Dáme vařit těstoviny.
  3. Do předehřáté trouby vložíme pekáč na cca 15-20 min (doté doby dokud rajčata a česnek nebudou měkké).
  4. Pokud máte rádi jemnou omáčku obsah pekáče můžete rozmixovat v mixéru a pokud máte radši omáčky kde jsou kousky rajčat stačí jen balkán s rajčaty rozmačkat.
  5. No a můžeme podávat s uvařenými těstovinami. Dobrou chuť

Omeletová tortilla 

INGREDIENCE

-tortilla

-3 vajíčka

-šunka

-sýr

-koření které máte rádi

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Nakrájíme si šunku se sýrem na malé kostičky

  2. Do skleničky si rozklepneme vajíčko přidáme šunku se sýrem, osolíme a rozmícháme

  3. Vezmeme si pánvičku, která je stejně velká jako naše tortilla, vajíčka vylijeme na pánvičku a uděláme normální omeletu

  4. Až bude omeleta z jedné strany hotová přiložíme tortillu na stranu, která zatím není úplně hotová a obrátíme tak aby se tortilla opekla

  5. Přeložíme na půl (dovnitř si můžete dát třeba i avokádo, slaninu, rajče, nebo salát) a máme hotovo

  6. Podávat můžete s kečupem, nebo jinou omáčkou, kterou máte rádi. Dobrou chuť

Zapečený chleba s vejcem a se sýrem

INGREDIENCE

-plátky chleba

-vejce

-sýr (eidam, gouda, nebo jiný)

-máslo

-bylinky (pažitka nebo petrželka)

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Plátky chleba lehce potřeme máslem a vyřízneme do středu otvor (třeba skleničkou)

  2. Chleba dáme na plech s pečícím papírem, nebo na pánvičku. Do každého otvoru opatrně rozklepneme vejce

  3. Posypeme nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a případně přidáme bylinky

  4. Pokud chlebíky děláte v troubě tak si ji předehřejeme na 180 °C a pečeme asi 10-15 min, dokud vejce nebude podle vaší chuti (více nebo méně propečené)

  5. Podáváme teplé a ideálně s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť

Zapečený hermelín s okurkovým salátem

INGREDIENCE

-1 hermelín

-koření (červená paprika, tymián, česnek nebo oregano)

-olej

-chleba

-1/2 okurky

-salát

-dýňový olej

-sezamová semínka

-sójová omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Smícháme koření se slunečnicovým olejem a potřeme jím hermelín

  2. Ten zabalíme do alobalu a dáme do trouby na 200 °C

  3. Připravíme si salát, tak že si salát a okurku nakrájíme na kolečka, dáme do misky a přidáme 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce dýňového oleje, sezamová semínka a zamícháme.

  4. Opečeme si chleba na pánvičce